суботу, 10 липня 2010 р.

Літо... Обдумані вчинки.

Майже половина днів літа минули... Я покинула чинити необдумані вчинки, повернулась до звичного прагматизму. Так почуваюсь значно впевненіше і значно більше на своєму місці.


Думки початку літа переважно впираються в екзамени та інші важливі речі. Вчусь лагодити все в своєму житті сама. Пильную швидке вироблення необхідних документів, даю собі раду з усіма можливими рахунками, дбаю про одержання численних довідок і їх переклад в лінгвістичному центрі, проводжу багато часу у ректораті, комунікую з важливими людьми, пишу офіційні листи, спеціалізуюсь в обміні валют туди і назад.

Все буде так, аж поки хтось не переконає мене жити по іншому, мати інші цінності, покинути звичні пріоритети. Це так малоймовірно, але очікувано. Мабуть.
***
Прагматизм, скептицизм, перфекціонізм, раціоналізм, снобізм, кар’єризм — поєднання цих життєвих засад — це формула успішного життя, кар’єрного зросту, високого рейтингу, достойної зарплати, матеріальних благ, маси потрібних знайомств, самовдосконалення, лідерства, недосяжності, заздрості інших — слабших, слави, визнання, благополуччя. Щастя? Навряд... чи Мабуть.
***
Життя таке просте, коли ти знаєш чого хочеш, не маєш жодних ідолів, не вдаєшся до фанатизму, не витаєш у хмарах, не залежиш від інших, здатен самотужки залогодити найдужчі проблеми і не виявляєш надмірних емоцій. Просте, коли міцно стоїш на ногах, не впадаєш у меланхолію і не вдаєшся до інфантильних мріянь. Просте, мабуть.

Завжди бути приземленим і самокритичним. Завжди аналізувати свої і чужі вчинки, порівнювати їх. Завжи йти вперед, бути кращим; ніколи не зупинятись перед труднощами; нікому не дозволити себе обігнати, чого б це не коштувало. Але тоді існує великий ризик колись прокинутись самотнім і нещасним. Постійний успіх це неприродно. Мабуть.

Літо змушує серйозно задумуватись над життям і приймати важливі рішення. В голові рояться тонни думок, переосмислюються вчинки і цінності, ставляться ключові запитання — що є моїми пріоритетами, для кого я живу, яка основна мета, яким методом я її досягатиму... Від відповідей залежить все майбутнє. Скоро мушу оголосити свій вибір. Час пішов. Мабуть...